Вітаємо переможців програми підтримки студентських науково-технічних проєктів

Студент четвертого курсу інженерно-хімічного факультету спеціальності 151 Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології (кафедри ТПЗА) Клементьєв Ігор Євгенович та студент четвертого курсу приладобудівного факультету, спеціальності 151 Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технологіїХарковський Олександр Олександрович взяли участь у «Програмі підтримки студентських науково-технічних проєктів», яка стартувала в червні 2023 року в Київському академічному університеті за підтримки проєкту «Посилення інноваційних комунікацій для впливових університетів (4InnoPipe)» ініціативи Європейського інституту технологій для вищих навчальних закладів (EIT HEI).

Ігор та Олександр під керівництвом наукового консультанта Бевза Віталія Петровича заступника директора з науково-технічної роботи Інституту металофізики ім. Г. В. Курдюмова НАНУ представили свій проєкт «SecondLifeEnergy» для участі у програмі.

Проект «SecondLifeEnergy» передбачає впровадження павербанку з використанням вторинної сировини та повторно використовуваних акумуляторів, який є унікальним за своїм відношенням ціна-якість. Ця розробка допоможе зменшити кількість відходів та енергетичну залежність, а також сприятиме раціональному використанню ресурсів.

Наразі студентський стартап «SecondLifeEnergy» є проєктомз розробки портативних зарядних станцій на основі вживаних акумуляторів та переробленого пластику.

15 грудня 2023 року на базі Київського академічного університету відбулося заключне звітування (пітч-презентація) студентів за виконання науково-інноваційних проєктів за «Програмою підтримки студентських науково-технічних проєктів». В фінальному пітчингу були представлені 3 студентські команди. Студентські проєкти розглядала конкурсна комісія, яка складалася з науковців КАУ, експертів з економічного планування та фінансування проєктів, а також залучених міжнародних партнерів із Фінляндії (University of Helsinki) та Німеччини (Reutlingen University). Міжнародне журі відзначило проєкт «SecondLife Energy» якнайкращу пітч-презентацію серед учасників, що надало можливість учасникам команди «SecondLifeEnergy» отримати грантову підтримку«Програми підтримки студентських науково-технічних проєктів»та допомогу в написанні проєкту бізнес-плану.

Щиро вітаємо наших талановитих розробників!

X